Mofli, koala, rajzfilmsorozat
Mofli, az utolsó koala – a lehető legaktuálisabb 30 éves rajzfilmsorozat
Humoros, megrendítő és nagyon is aktuális történet egy elragadó kis koaláról

Akik a ’90-es évek legelején gyerekeskedtek, biztosan emlékeznek még a tündérien bájos koalára, Moflira.
 
Mofli, az utolsó koala egy 13 részes spanyol rajzfilmsorozat volt, melyet először az MTV1 tűzött műsorra. A történet 2020(!) környékén, Austráliában játszódik, főhőse pedig a címszereplő kis koala, aki fajtája utolsó példánya. Ezzel próbálták a sorozat készítésekor felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ha továbbra is tömegesen vágják ki az eukaliptuszfákat (aminek a levele szinte kizárólagos tápláléka ennek a fajnak), akkor hamarosan egyetlen koala sem marad a Földön.
 
A mesében már csak Mofli maradt életben, akinek egyetlen emberbarátja Korina, a jószívű, szőke hajú kislány, akivel mindenben számíthatnak egymásra. Igen ám, de amikor kiderül, hogy egyetlen koala még él a Földön, többen is elindulnak, hogy elrabolják a kis erszényest. Köztük van Tombonetti, a bűvész, aki idomított cirkuszi állatként akar belőle hasznot húzni, valamint Rebeka, a kitömött állatokat gyűjtő kislány, aki e célból szintén meg akarja szerezni Moflit. A rengeteg viszontagság ellenére természetesen jól végződik a történet, a sorozat befejezéseképp pedig az egyik szereplő felhívja rá az emberek figyelmét, hogy a koalák egykor védett állatok voltak, akiket nem volt szabad bántani, így hát becsüljék meg az utolsó koalát, aki nem más, mint Mofli.
 
A 2020-as ausztrál bozóttüzekben rengeteg más állaton kívül számtalan koala is elpusztult, így a rajzfilmsorozat üzenete talán nem is lehetne aktuálisabb. Vigyázzunk az állatokra, nehogy egyszer már csak és kizárólag természetfilmekben láthassuk őket viszont!
 
A Mofli, az utolsó koala főcímdala:


Akciók / kedvezményes ajánlatok

Hozzászólások