AZ OROSZLÁNKIRÁLY, ELTON JOHN
Elton John: „Az oroszlánkirály új verziója hatalmas csalódás volt a számomra”
Az angol szupersztár különösen egy területet kritizált

Elton John, aki Az oroszlánkirály 1994-es változatának dalszövegét írta (Tim Rice mellett) és a klasszikus Can You Feel the Love Tonight dalt énekelte, egyáltalán nem rajong az új filmben elhangzott zenéért.
 
A British GQ-nak adott interjújában a 72 éves szupersztár a Disney-feldolgozás filmzenéjét a következőképpen kritizálta: „Az oroszlánkirály új verziója hatalmas csalódás volt a számomra, mivel szerintem elrontották a zenéjét. Az eredeti műnek annyira része volt a zene, a mostani filmben azonban nincs akkora hatása. A varázslat és az élvezet elveszett. A filmzene ráadásul korántsem gyakorolt akkora hatást a slágerlistákra, mint 25 évvel ezelőtt, ami akkor az év albuma lett. Az erős jegyeladási számok ellenére az új zene nagyon gyorsan kiesett a slágerlistákról.”
 
Elton John emellett azt is elárulta, mennyire sajnálja, hogy nem vonták be jobban a projektbe: „Szerettem volna, ha többször is meghívnak a csapathoz, de a film kreatív megjelenése és a zenéje ezúttal más volt, ezért nem igazán láttak volna szívesen, és nem is bántak volna velem már ugyanazzal a tisztelettel, ami rendkívül elkeserít. Annak viszont nagyon örülök, hogy Az oroszlánkirály színpadi változatában tovább él a zene igazi hangulata.”

Forrás: ew.com
Akciók / kedvezményes ajánlatok

Hozzászólások