DISNEY-SZEREPLŐK
Híres Disney-karakterek, akik eredetileg teljesen másképp néztek volna ki – 1. rész
Annyira mások lettek volna, hogy talán a történetük sem ugyanaz lett volna
Elza (Jégvarázs)
 
Talán ha elmondjuk, hogy az eredeti történet szerint Elza a mese főgonosza lett volna, akkor nem meglepő, hogy egészen más külsővel jelent volna meg a színen a jól ismert karakter. Főgonoszhoz illően pedig sokkal idősebb és magabiztosabb szereplőt ismerhettünk volna meg a személyében, akit a színésznő Bette Midlerről formáztak volna a készítők. Fenséges ruhákban láthattuk volna a modern Hókirálynőt, akinek kék bőre is a jégszívét szimbolizálta volna.Demóna (Csipkerózsika)
 
A Disney-gonoszok közül talán Demóna az egyik legkifinomultabb és legelőkelőbb személy. Ám a jól ismert küllem kezdetben nála is más képet mutatott. A készítők elképzelése szerint Demóna eredetileg egy vén banya lett volna, akinek híres szarvai helyén két antenna szerű csápot lehetett volna látni. Végül Mark Davis, aki Szörnyella alakját is animálta, változtatott az elképzeléseken és a vén boszorkányból egy lenyűgöző karaktert, egy valódi gonosz tündért hozott létre, aki így megjelenésében sokkal inkább emlékeztetett egy valódi királynőre. Bár Demóna ruhájának színe ekkor még nem nyert végleges formát, hiszen először fekete-vörös színekben pompázott, majd egy másik dizájner úgy döntött, hogy a lila sokkal jobban illene ehhez a fenséges karakterhez, így a végleges színösszeállítás a fekete-lila lett.
 
Jázmin (Aladdin)
 
Jázmin megjelenése számtalan változáson ment keresztül, mire megtalálták a végleges formát, ráadásul kezdetben nem is kapott akkora szerepet a történetben, mint végül. Kezdetben a hercegnőt idősebbnek és sokkal függetlenebb karakterként ábrázolták. Volt, hogy kék-lila szettben jelent meg, de volt olyan elképzelés is, ami szerint csupa babarózsaszínű ruhában lett volna látható, sőt a frizurájával is folyamatosan variáltak, míg meg nem született az a Jázmin, akit mindannyian jól ismerünk az 1992-es animációs filmből. 
Ariel (A kis hableány)
 
A Disney-nél a készítők elképzelése szerint Ariel haja mindig is vörös volt, ezt leszámítva azonban nem sok dolog egyezett a kezdeti tervek és a között az Ariel között, akit ma ismerünk. Eredetileg a kis hableány egy laza, rossz magaviseletű csajszi volt, aki csupán egy kis mellényt viselt a felsőtestén. Ariel karaktere kezdetben csak emberi formájában hasonlított a mindenki által jól ismert Arielére.


Forrás: TheBinger
Akciók / kedvezményes ajánlatok

Hozzászólások