ARANYHAJ ,ÉRDEKESSÉGEK
Te tudtad ezeket Aranyhajról?
Érdekességek a gigahosszú hajú hercegnőről
Eredeti nyelven Aranyhaj Mandy Moore hangján szólal meg, de érdekesség, hogy a szinkronszerepre Kristen Bellt és Idina Menzelt is meghallgatták, akik később a Jégvarázs testvérpárjának, Elzának és Annának a hangjait kölcsönözték. Rajtuk kívül a készítők a Dr. Szöszi sztárjában, Reese Witherspoonban is gondolkodtak.


 
A filmben nem volt világosan kifejtve, hogy Aranyhaj (eredetileg Rapunzel) kitől kapta a nevét, a szüleitől vagy Nyanya Banyától. A filmből készült sorozat egyik epizódjában azonban volt egy utalás, hogy a szülei nevezték el, mégpedig egy olyan virágról, ami a királyi kertben termett.Az animátorok szerint Aranyhaj haja több mint 2100 méter hosszú, és körülbelül 100 ezer tincsből áll.

Ő az első olyan Disney-hercegnő, akinek megváltozik a hajszíne a történet során.


 
A lila szín sokszor királyi személyre utal, Aranyhaj pedig az egész film során lila ruhában van, ami valószínűleg a lány eredeti származására utal.
 
Az eredeti trailerben még azt tervezték, hogy Aranyhaj haja – a gyógyítás képességén túl – képes lesz saját maga mozogni, csakúgy, mint a The Marvel Comics Medúza karakterének.
 
Nyanya Banya szerint Aranyhaj kedvenc étele a mogyoróleves.


Forrás: disney.fandom.com
Akciók / kedvezményes ajánlatok

Hozzászólások