ALADDIN, 2019
Így reagáltak a külföldi kritikusok a 2019-es Aladdinra
Most kiderül, melyik színész alakította a legnagyobbat a filmben

Végre vége a találgatásoknak, ugyanis ma mutatták be a Guy Ritchie rendezte Disney-klasszikus feldolgozását, az Aladdint. Már a bemutató előtt hónapokkal kapott hideget-meleget a film, az előzetes videók ugyanis nem mindenkinek nyerték el a tetszését. Kritizálták a Jázmint alakító Naomi Scottot, az Aladdin bőrébe bújó Mena Massoudot, de főleg Will Smith-t, akiben – Robin Williams meggyőző alakítása után – sokan kételkedtek, hogy képes lesz egy új és hiteles Dzsinit hozni. De ahogy az elején is írtuk, mától vége a találgatásoknak… lássuk, hogyan nyilatkoztak a filmről a külföldi kritikusok:
 

Így szerepelt Will Smith Dzsiniként


„Sokan rengeteg marhaságot összehordtak erről a filmről, de miután ma este megnéztem: bocsánatkéréssel tartoztok Will Smith-nek” – mondta Sharronda Williams filmkritikus. De nem ő volt az egyetlen, aki méltatta az 50 éves színész alakítását; Frank Scheck, a The Hollywood Reporter munkatársa szerint annak ellenére, hogy Robin Williams Dzsini-szinkronját megugrani lehetetlen feladat volt, Smith mégis könnyedén a saját képére formálta a karaktert, amit magával ragadó személyiségének is köszönhet. A filmben ráadásul annyi romantikus tanáccsal halmozza el Aladdint Jázmin meghódítására vonatkozóan, hogy az L.A. Timestól Justin Chang egyenesen a Randiguru című filmjével állította párhuzamba Smith két alakítását.
 

De mi a helyzet Naomi Scottal (Jázmin) és Mena Massouddal (Aladdin)?


„A szereplők közül kimagaslik Naomi Scott és Jázmint a film másik fénypontjává emeli” – dicsérte a színésznőt a Den of Geek oldal képviseletében David Crow. De a Time Outtól Joseph Walsh is állítja, hogy míg a kanadai-egyiptomi színész, Mena Massoud tökéletesen hozza az Aladdin piaci „patkányát”, addig a brit-gudzsaráti Naomi Scott Jázmin hercegnője egyenesen olyan, mint egy dinamit.


És hogy működik-e köztük a kémia? Az IndieWire munkatársa, Kate Erbland szerint Scott és Massoud – akárcsak Jázmin és Aladdin – tökéletesen passzolnak egymáshoz, különösen akkor, amikor hagyják nekik, hogy lazán és viccesen oldják meg a feladatukat. Frank Scheck (The Hollywood Reporter) pedig nemcsak a kettejük közötti megnyerő összhangot emeli ki, de Scott ragyogó énekhangját is.


 
És Jafar mennyire volt félelmetes?


Bár a három főszereplő csak dicséretben részesült a külföldi sajtó részéről, ebbe a körbe sajnos már nem került be a Jafart alakító Marwan Kenzary. A Variety újságírója, Peter Debruge szerint lehetséges, hogy vékony bajszával és Sophia Loren-szerű szemeivel Kenzari egy jóképűbb alternatívája az animációs film vezírének, félelmet azonban ezzel az ábrázattal senkiben nem fog kelteni. Justin Chang (L.A. Times) pedig azt a gonoszságot hiányolja, ami az eredeti Jafarban annyira érezhető volt.
 
Az Aladdint mától vetítik a mozikban, úgyhogy elő gyorsan a repülőszőnyegekkel és irány Agrabah csodálatos világa!

Forrás: rottentomatoes.com
Akciók / kedvezményes ajánlatok

Hozzászólások