UTÓDOK, SOFIA CARSON
Így kapta meg Sofia Carson Evie szerepét
Az Utódok sztárjának fantasztikus karriertörténete

Az Utódok sztárjának, Sofia Carsonnak mindig is az volt az érzése, hogy egy nap majd előadóművész lesz belőle. Ennek érdekében mindent meg is tett, ugyanis a gimi befejezését követően Los Angelesbe utazott, ahol a színészi és főleg a zenei karrierjére összpontosított. Miután számos lemezkiadóval találkozott, végül az egyik ilyen cég megkérte, hogy küldjön nekik egy mini demót.
 
„Minden egyes éjjel 2-3 óráig fenn voltam, és a zongorámon gyakoroltam a kollégiumi szobámban, miközben próbáltam nem felébreszteni a szobatársam” – mesélte nevetve a 26 éves színésznő. „Minden este írtam egy dalt.” Ennek köszönhetően egy hónap alatt 25 dalt írt és vett fel, majd elküldte őket a lemezkiadónak. Sofia Carson azonban hiába reménykedett, elutasították, próbálkozása azonban mégsem volt teljes kudarc.
 
„Persze belehasadt a szívem, ugyanakkor minden egyes nap behívtak meghallgatásra” – folytatta. „Abban az évben körülbelül 200 meghallgatáson vettem részt.” Miközben a Liv és Maddie sorozattal kapcsolatos meghallgatáson volt, Sofiát felhívták a Disney Channeltől egy másik sorozat kapcsán, így egy újabb lehetőség kapujában állt.
 
„Besétáltam a szobába, és Kenny Ortega volt ott, ami számomra őrületes volt, hiszen ő annyira ikonikus személy.” A meghallgatást követően Sofia úgy vélte, közel volt a győzelemhez, ehelyett azonban ismét elutasításban volt része – a döntőbírák úgy vélték, túl éretlen még a szerepre.  
 
„Természetesen mindig hihetetlenül nehéz azt hallani, hogy „nem”, mivel egyből arra gondolsz, hogy ’nem vagyok elég jó? Miért nem engem választottak? Vagy, hogy mi van meg bennük, ami bennem nincs?’” Nem adta azonban fel, továbbra is folyamatosan járt meghallgatásokra és egy hónappal később ismét kapott egy hívást, hogy vegyen részt a Disney Channeles film meghallgatásán – ugyanarra a szerepre, amivel kapcsolatban korábban elutasították.
 
Innentől fogva minden meseszerűen alakult: Sofiát választották Evie szerepére az Utódok című filmben, és egy héttel később aláírt a Republic Records-szal és a Hollywood Records-szal. „Ez a világ rendelkezik egy bizonyos varázslattal. Ez az egész a felkészülés – fizikailag annyira felkészülni, amennyire lehetséges –, a szenvedély, a szerencse, egy kis tündérpor és az időzítés kombinációja.”
 
Forrás: cosmopolitan.com

Hozzászólások