A NOTRE DAME-I TORONYŐR, ÉRDEKESSÉGEK
Te tudtad ezeket A Notre Dame-i toronyőrről?
Érdekességek az 1996-os Disney-filmmel kapcsolatban

A címszereplő Quasimodo a történetben 20 éves, mint ahogy az a Phoebus kapitánnyal történt vitája, valamint Claude Frollo későbbi megjegyzéséből is kiderül.

Quasimodo roma származású, mivel a szülei is mindketten azok voltak, érdekesség azonban, hogy sem a bőre, sem a haja nem sötét, mint ahogy a szüleinek és általában az összes más romának a filmben. A Disney-mesében a főhősnő valószínűleg a zöld szemei után kapta az Esmeralda nevet, a spanyol és a portugál nyelvekben ugyanis az „esmeralda” smaragdzöldet jelent. Az eredeti regényben (A párizsi Notre Dame) azonban sötét szemei vannak és a nyakában hordott smaragd amulett miatt nevezték Esmeraldának.
 
A regényben Esmeralda 16 éves, a filmben azonban idősebbnek tűnik, valószínűleg a húszas évei elején járhat. 
Amikor a Disney hercegnők franchise megszületett, Hófehérke, Hamupipőke, Csipkerózsika, Ariel, Belle, Jázmin és Pocahontas mellett Esmeralda is a része a volt, 2005-ben azonban kivették ebből a sorból. Minden valószínűség szerint a Disney-gonoszok közül Frollo az egyik, ha nem a leggonoszabb szereplő. A film során számos bűncselekményt elkövetett, mint pl. testi sértés, megkísérelt szexuális erőszak, megkísérelt gyilkosság, gyújtogatás, gyilkosság, kínvallatás. A filmben A Szépség és a Szörnyeteg Belle-je is megjelenik. A Légy hű hozzám című dal elhangzása során látható, amint egy könyvet olvasgatva az utcán sétál.Phoebus kapitány sokkal idősebb, mint Quasimodo és Esmeralda. Ha csak nem túloz, Phoebus azt állítja ugyanis, hogy két évtizedig harcolt Párizstól messze. Ha feltételezzük, hogy 16 vagy 18 éves korában ment a háborúba, akkor a kapitány a 30-as évei végén, vagy a 40-es évei elején lehet.

Forrás: Disney Wiki

Hozzászólások