DUCI DISNEY-HERCEGNŐK, ÉRDEKESSÉG, KÉPEK
Csak karcsú lányból lehet Disney-hercegnő? Na, neeem!
Íme két önbizalommal teli, csodaszép duci hercegnő
Michelle Elman (Hófehérke) és Amy Wooldridge (Aranyhaj)

Már megszoktuk, hogy a Disney-hercegnők szépségesek és főleg, tökéletes alakúak, és így sok-sok kis- és nagylány példaképei. Vannak azonban olyan kis- és nagylányok is, akik éppen emiatt az elvárt, eszményi alakjuk miatt képtelenek azonosulni velük.
 
Ebből lett elege a 24 éves Michelle Elmannak és a 27 éves Amy Wooldridge-nek, akik mindketten a pozitív testkép fontosságát hirdetik, ezért mindketten beöltöztek egy-egy Disney-hercegnőnek, hogy mindenki lássa, nemcsak a karcsú lányokból válhat hercegnő.
 

Elmannak – a korábbi súlyos betegségei miatti beavatkozások következtében – műtéti hegek vannak mind a törzsén, mind a fején, gyerekkorában pedig, amikor Az oroszlánkirályt nézte, úgy érezte, hogy csak egy gonosznak az arcán lehetnek sebhelyek. (Zordon neve eredetileg Scar, ami sebhelyet jelent.)
 
„Én azonban meg akartam mutatni, hogy a Disney-filmekben is szükség van sokszínűségre” – magyarázta a mostanság önbizalom trénerként dolgozó Elman.
 
A méretbeli változatosság kérdése szintén fontos Elman számára, aki számára a műtétek utáni ágyhozkötöttség hónapjaiban nehezére esett a normál súly fenntartása. „A vékonyság egyértelműen egyenlő a szépséggel, így amikor a műtéteim miatt elkezdtem hízni, tudtam, hogy ez automatikusan kizár a szépek közül – főleg, hogy még sebhelyeim is voltak.”
 
Miután Elman rájött, hogy önbecsülési problémáinak egyik forrása a Disney, felkereste az általa ismert legnagyobb Disney-rajongót, Wooldridge-t, akivel jó barátság alakult ki közöttük.
 

Ám annak ellenére, hogy Wooldridge imádja a Disney-t, elmesélte, hogy gyermekkorában rá is voltak negatív hatással a Disney-filmek, különösen, amikor felfedezte, hogy a karcsú, hagyományos értelemben vett szépséges szereplőknek jár a boldog befejezés. „Megrémültem, hogy kövér vagyok, azt gondoltam, ez a legrosszabb dolog, ami történhet.”
 
Végül mind Elman, mind Wooldridge számára a pozitív testkép fogalmának megértése és elsajátítása segített abban, hogy el tudják fogadni önmagukat. Azért pedig, hogy ebben más duci lányok segítségére legyenek, Elman Hófehérkének öltözött, Wooldridge pedig Aranyhaj-jelmezt öltött magára. Ezzel együtt a Disney figyelmét is fel kívánták hívni arra, hogy következő filmjeikben már legyenek változatosabbak a szereplők.
 

Ha úgy érzed, a történet rád is inspirálóként hatott, látogass el Elman és Wooldridge Instagram-oldalaira, ahol további képeket és idézeteket találhatsz arról, hogy teltebb testalkatod ellenére hogyan legyél telis-tele önbizalommal.
 
Forrás: cosmopolitan.com

Hozzászólások