ARANYHAJ, KIÁLLÍTÁS
Mintha te lennél Aranyhaj…
…világító lámpások között sétálva

Valószínűleg most sok Aranyhaj-rajongó ellátogatna a tokiói Miraikan múzeumba, ahol a film híres izzó lámpásokkal teli helyszínén sétálhat végig.  

 
Ezen kiállítást – mely egy nagyobb, a The Art of Disney – The Magic of Animation című kiállítás részét képezi –, az Aranyhaj-film azon jelenete ihlette, amelyet a királyságban az elrabolt hercegnő, Aranyhaj születésnapja alkalmából rendeztek meg minden évben, és ahol számtalan égő lámpás szállt fel az égbe. Ezt a csodát pedig a Walt Disney Animation Studios közreműködésével a teamLab keltette életre.
 
A The Japan Times videója jóvoltából magatok is megcsodálhatjátok, milyen lett a valóságban ez a varázslatos helyszín:
 

 
Az amúgy is nagyszerű élményt csak fokozza, hogy a falakat és a padlót teljes mértékben tükörrel vonták be, ráadásul, a padlóba épített szenzoroknak köszönhetően minden egyes LED-lámpa fényesebben világít, ha valaki a közelébe ér. E ragyogó kiállításra egyszerre csak egy vendég vagy csoport látogathat, a várakozóknak sem kell azonban unatkozniuk míg sorra kerülnek, hiszen az üvegfalakon keresztül, míg sorra nem kerülnek, ők is bepillantást nyerhetnek ebbe a csodás lámpásvilágba.
 
A kiállítás egészen szeptember 25-éig várja az odalátogatókat.


Hozzászólások