érdekesség, Aladdin
Dzsini titka – érdekes dologra derült fény Aladdin segítőjével kapcsolatban
A népszerű filmek körül mindig számos rajongói teória kering az internet világában, igen ritka eset azonban, amikor az adott elmélet igazolást nyer. Jelen esetben viszont volt olyan szerencsénk, hogy egy Aladdin Dzsinijével kapcsolatos városi legendáról ténylegesen lehullt a lepel.
A rajongók már régen felfigyeltek rá, hogy a mese elején megjelenő utcai árusnak és Dzsininek ugyanaz a színész, Robin Williams adta a hangját az eredeti szinkronban, emiatt pedig sokan azt gyanították, hogy a két karakter valójában egy és ugyanaz. A magyar rajongók maximum a két szereplő külső megjelenésében vélhettek egy-két hasonlóságokat felfedezni, magyarul ugyanis két különböző színész (Mikó István és Józsa Imre) szinkronizálta őket.


Bár sokáig úgy tűnt, erre a kérdésre soha nem fogunk választ kapni, az Aladdin rendezői, Ron Clements és John Musker egy interjú keretében mégis lerántották a leplet erről a rajongói teóriáról.

„Láttam olyan spekulációkat, melyek szerint az Aladdin elején megjelenő utcai árus valójában Dzsini. És meg kell mondanom, hogy ez bizony így van!” – tárta fel az igazságot Clements. „Eredetileg az volt a szándékunk, hogy ez ki is derüljön a film végén, amikor is a házaló felfedné magát, hogy ő Dzsini. És persze Robin (Williams) volt az utcai árus hangja is. A történet változtatása és néhány szerkesztés miatt azonban a végén kimaradt a leleplezés.”

Lássuk tehát egy kezdetleges eredeti verzióban, hogyan is végződött volna az Aladdin:Forrás: slashfilm.com

Hozzászólások