Érdekesség, A Szépség és a Szörnyeteg
11 bölcsesség, amit A Szépség és a Szörnyeteg tanított meg nekünk
Minden Disney-mesében hangzanak el hatalmas bölcsességek vagy kerülnek bemutatásra, persze varázsköntösben.
Ha azonban ezt a mágikus leplet lehúzzuk, észrevesszük, hogy ezek a bölcsességek az életre tanítanak, arra, hogy jobb emberekké válhassunk, miközben az sem baj, ha olykor-olykor tévedünk, hisz emberek vagyunk.

A Szépség és a Szörnyeteg is számos fontos dologra tanít kicsiket és nagyokat. Lássunk most ezek közül néhányat.

A Szépség és a Szörnyeteg tanított meg minket arra, hogy …

… a belső szépség több, mint a külső szépség  
A Szörnyeteg példájából tanulhattuk meg, hogy az igazi szépség belülről fakad. Fontos, hogy kedvesek, jószívűek és segítőkészek legyünk másokkal, és ne csak saját magunkra gondoljunk.  


… soha ne hagyjuk abba a tanulást  
Belle kielégíthetetlen tudásszomja inspirál minket, hogy minden nap valami újat tanuljunk. Ha már nem járunk iskolába, akkor is lehetünk kíváncsiak és érdeklődőek, a könyvek pedig mindig a segítségünkre lesznek, hogy valami újat tanuljunk, vagy hogy érdekes, sokszor tanulságos kalandokba keveredjünk. És amikor Belle olvasni tanítja a Szörnyeteget, mindnyájunk szíve olvadozni kezd.  


... hogy higgyünk a varázslatban  
Legyen az egy elvarázsolt rózsa, egy olyan tükör, ami bármit meg tud mutatni, amit csak kérünk tőle vagy a szerelem csodálatos érzése, a varázslat mindig jelen van az életünkben. 


… egy csorba csésze jobb lehet, mint egy ép  
Talán azt gondolod, hogy Csészike nem fontos (mert törött), de valójában oroszlánrésze volt abban, hogy végül minden jóra fordult. Ő volt ugyanis az, aki Belle-t és az édesapját kiszabadította a pincéből, akik így megmenthették a Szörnyeteget. A tökéletesség még nem minden!  


… képesek legyünk a dolgok mögé látni  
A Szörnyeteg elsőre ijesztőnek tűnik, de amint Belle kezdte őt megismerni, világossá vált a számára, hogy a durva külső bizony csak a látszat volt. Igazából nagyon is kedves, csupán csak szüksége volt valakire, aki lehetőséget adott neki, hogy ezt megmutathassa.


… a szeretet erősebb a gyűlöletnél  
A gyűlölet Gastont sötét ösvényre vezette, és bár a várost megfélemlítve tüzelte fel a népet a Szörnyeteg ellen, a végén mégis a szeretet volt az, ami győzedelmeskedett.


… egy kis tea gyógyír lehet  
Olykor csak egy csésze forró teára van szükséged ahhoz, hogy jobban érezd magad (és egy meghitt beszélgetés Mrs. Potts-cal szintén nem árthat).


… ne hagyjuk, hogy a félelem megakadályozzon minket abban, hogy új élményeket éljünk át  
Az élet ijesztő lehet, ez tény, de ha képes vagy rá, hogy a komfortzónádon kívülre lépj, akkor jobb emberré válhatsz.

 
… hogy sok „Boldogan éltek, míg meg nem haltak” végkifejlettel záruló kaland először még csak távolról sem tűnik annak   
Egy Szörnyeteg fogságba ejti az édesapádat, és hogy ő újra szabad lehessen, vállalod helyette a rabságot – hát, ez egyáltalán nem olyan történetnek tűnik, ami happy enddel zárulhat. És bár a valóságban ez tényleg nem valószínű, hogy megtörténik, mégis fontos mondanivalója van, hiszen ez a rész azt szimbolizálja, hogy a boldog befejezéshez való út talán épp akkor veszi kezdetét, amikor a legkevésbé számítanál rá.  


… nincsen rózsa tövis nélkül
És a tövis alatt Gastont értjük. De most komolyan, semmi sem olyan tökéletes, mint ahogy az első pillanatban tűnik. Ennek elfogadása pedig nehéz lehet. A legfontosabb, hogy észben tartsd, hogy mindannyian emberek vagyunk, és hogy szükségünk van egymásra.    
 

… merjünk mások lenni  
Nem okos dolog csak azért a háttérbe húzódni, mert nem olyan vagy, mint a többiek. Te egyéniség vagy! Örülj annak, ami megkülönböztet a többiektől, mivel ez az, amitől különlegessé válsz.


Neked A Szépség és a Szörnyeteg melyik tanítása tetszett a legjobban ?

(forrás: ohmy.disney.com)

Hozzászólások