Érdekesség, Vaiana
Érdekességek a Vaiana című meséről
A Disney legújabb filmjének, a Vaianának a mozikba kerülésének apropójából szeretnénk most néhány érdekességet megosztani Veletek.


A film egyik dalszerzője, a már számos különböző díjjal jutalmazott Lin-Manuel Miranda megnyert egy táncversenyt, miközben Ron Clements és John Musker rendezőkkel a filmmel kapcsolatos tanulmányúton jártak.

Miután Ron és John Fiji, Szamoa és Tahiti szigetein járva összeállították zenei csapatukat, amibe természetesen Lin-Manuel is beletartozott, Új-Zélandra repültek. Annak érdekében, hogy filmjükben tisztelettel adózhassanak e világ egyedülálló zenei örökségének, azt tervezték, hogy elmerülnek a kultúrában. A csapat a Pacifica Zenei Fesztiválra is ellátogatott, ahol épp táncversenyt tartottak. Lin-Manuel persze egyből a színpadra ugrott és a többi már történelem…Dwayne „The Rock” Johnson (Maui hangja) elárulta, hogy karrierje egyik legjobb pillanata volt, amikor a „You’re Welcome”-ot énekelhette.
Lin-Manuel szerint, amint elfogadta Maui szerepét, Dwayne nagyon vágyott arra, hogy énekelhessen., Végül a „You’re Welcome”-ot énekelte, azonban mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ahhoz, hogy valaki Disney-filmben dalolhasson, elég magas a léc, mit gondoltok, megugrotta? :)Mióta a rendezőpáros A kis hableány vizes jelenetein dolgozott, a technológia rengeteget fejlődött.
Ron és John a Disney jó néhány sikerén dolgoztak együtt, a Vaiana esetében azonban még többet tudtak kihozni a filmből, mint korábban, hiszen az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött a technológia.

Amikor a kreatív csapat a Csendes-óceáni-szigetekre látogatott, azt vették észre, hogy „az emberek úgy beszéltek az óceánról, mintha élne, sőt dédelgették, olyan volt, mintha személyes kapcsolatuk lenne vele”. Ezek után úgy kellett az óceánt megalkotniuk, minthogyha egy karaktert alkotnának meg, a mai animációs lehetőségek pedig szerencsére erre lehetőséget is adtak.

Íme:A Csendes-óceáni-szigetek kultúrájának hatalmas része a zene, ezért a Vaiana zenei világa teljesen más, mint a többi Disney-mesében.
Ron Clements mesélte, hogy amikor a szigetcsoportra látogatott, mindenhol zenét hallott. Éppen ezért úgy határozott, hogy az ottani nyelvet beszélők közül is választ vokalistákat a produkcióhoz.  

A Vaiana egyes részeit Az oroszlánkirály inspirálta.
A kreatív csapatot Az oroszlánkirály motiválta, valamint azt is, ahogyan a zenében több nyelven énekelnek egyszerre.A Rachel House-sal (Gramma Tala) való közös jelenetei során Auli’i Cravalho (Moana) nem a nagymamájára, hanem az édesanyjára gondolt.
Auli’i nehéznek találta a Gramma Talával való jeleneteit, hiszen neki nem volt semmiféle kapcsolata a saját nagymamájával. Azokban a jelenetekben egy olyan személyre gondolt, aki ösztönzi őt és feltétel nélkül szereti. Auli’i számára pedig ez a személy nem más, mint az édesanyja.A történetről: A legújabb Disney-mesében Polinézia egy misztikus szigetére látogatunk el, ahol a törzsfőnök lányát, az erős akaratú, 16 éves Moanát választja ki az óceán egy nagy feladatra: vissza kell adnia Te Fiti "elrabolt" szívét. Moana útra kel, hogy megtalálja Mauit, a legendás félistent, akinek segítségével reméli, hogy megmentheti népét.

Hozzászólások